Menu Sluiten
Wetpics Onderwaterfotografie OpleidingOnderwaterfotografie Opleiding WetpicsWetpics OnderwaterfotografenDe Wetpics opleiding tot onderwater fotograaf biedt ondernemende mensen met de juiste instelling, kennis en ervaring de mogelijkheid om in drie maanden tijd een succesvol eigen bedrijf als onderwater fotograaf te starten met werkgarantie.

Na het voltooien van de opleiding, in kleine groepen van maximaal 3 leerlingen, ben je zelfstandig ondernemer, zonder verplichtingen en kan je zelf je uren en werktijden bepalen.

Je krijgt begeleiding tot je als zelfstandig professionele onderwaterfotograaf je eigen bedrijf hebt opgezet en bij het verkrijgen van je eerste opdrachten.

Hou jij van water, fotografie en zelfstandig werken?

In een traject van 3 maanden begeleidt en ondersteunt Wetpics jou van A tot Z om als zelfstandig onderwater fotograaf aan het werk te gaan om foto’s te maken bij diplomazwemmen en ouder- en kindzwemmen. Je wordt begeleid bij het maken van prachtige onderwaterfoto’s van jonge kinderen, professionele fotobewerking, uitmuntende verkoop, doeltreffende klantenwerving, klantgerichte service en het succesvol starten van je eigen bedrijf als ZZP’er.

In eerste instantie leidt Wetpics slechts één onderwaterfotograaf op per provincie om jouw werkgelegenheid te waarborgen. In een kennismakingsgesprek beoordelen we de kans op succes alvorens ik een keuze maak wie ik op ga leiden.

Tijdens de opleiding krijg je volop persoonlijke, individuele aandacht. De groepen zijn nooit groter dan drie leerlingen en het kan zelfs zijn dat je een privee opleiding krijgt. Op deze manier ontvang je een opleiding toegespitst op jouw behoefte, afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring.

Al aan het eind van de derde maand, nog tijdens de opleiding, begin je met het verwerven van een inkomen als onderwaterfotograaf. Je bent dan goed toegerust om op professionele wijze jouw onderwaterfotografie in te zetten voor jouw klanten. Ook maak je deel uit van een netwerk van onderwaterfotografen waarmee je je kennis en ervaring deelt en waar je altijd met je vragen terecht kan.

Wetpics fotografen werken vanuit een visie van samenwerking, een verlangen om elkaar te helpen en bereidheid van elkaar te leren. Samen staan ze sterk. Zo ontvangt de klant het best mogelijke product en de fotograaf een goed inkomen.

Jouw achtergrond

Werkwijze

 • Heb je ervaring met fotografie, fotobewerking, photoshop, lightroom en/of camera RAW?
 • Ben je zwemmer, duiker, snorkelaar of gewoon gek op water en verlang je naar zelfstandig werk?
 • Wil je je kennis en ervaring aanwenden om anderen blij te maken met prachtige foto’s?
 • Ben je op zoek naar een goed betalende bijbaan of voltijd werk en werk je graag zelfstandig?
Dan is Wetpics Onderwaterfotografie een mooie manier om dat waar te maken en in je eigen inkomen te voorzien, los van een werkgever, mèt een inspirerend network.
 • Als Wetpics onderwater fotograaf ben je gericht op het leveren van uitmuntende beeldkwaliteit en service.
 • Jouw eigen vertrouwde methoden en technieken zijn welkom binnen de Wetpics Onderwaterfotografie context.
 • Elke onderwaterfotograaf krijgt ondersteuning bij het vinden van zijn/haar werkgebied en tariefstelling.
 • Het trainingsprogramma biedt zowel de inhoudelijke als de zakelijke ondergrond voor het succesvol uitoefenen van jouw onderwaterfotografie bedrijf.
 • Jouw eigen kennis, ervaring vormen een belangrijk ingrediënt in je rol als Wetpics onderwater fotograaf. Hier bouw je op door.
Wetpics Onderwaterfotografen
Wetpics Onderwaterfotografen

Open en vrije samenwerking

 • Je bent na opleiding géén afdracht over je inkomsten verschuldigd en nergens toe verplicht. Je certificering als onderwaterfotograaf is van onbeperkte duur.
 • Je investeert uitsluitend in je opleiding tot zelfstandig onderwater fotograaf en de benodigde apparatuur.
 • Je leert hoe je prachtige onderwaterfoto’s maakt en bewerkt, hoe je een bedrijf opzet, wat er nodig is voor een goede administratie en boekhouding, hoe je klanten werft en wat er nodig is voor een goede klantenservice.
 • Na opleiding en certificering maak je blijvend kosteloos deel uit van ons professionele network.
 • Bij succesvol verloop word je gecertificeerd Wetpics onderwater fotograaf.

Bedrijfsprofiel

Wetpics geniet een grote bekendheid wat betreft professionele onderwaterfotografie en wordt gevraagd door heel Nederland. Wetpics Onderwaterfotografen vormen met elkaar een groeiend landelijk netwerk van gecertificeerde onderwaterfotografen.

Kosten opleiding onderwater fotograaf

Deelname criteria

De kosten voor de opleiding bedragen € 3495 excl BTW. Dit is je enige investering voor het totale opleidingstraject. Daarnaast investeer je in de benodigde apparatuur om onder water te kunnen fotograferen en je foto’s te kunnen bewerken.

Blijvende ondersteuning vanuit het professionele Wetpics Onderwaterfotografie netwerk is kosteloos en je doet geen afdracht over je verdiensten als onderwater fotograaf en betaalt geen contributies of lidmaatschapskosten.
Wetpics Onderwaterfotografen zijn professionals die samenwerken in totale vrijheid en uit liefde voor hun vak.

Ook zijn er geen verplichtingen en blijft je certificering geldig voor onbeperkte duur.

Ontvang jij momenteel een uitkering?
Informeer dan bij het UWV naar de mogelijkheid om deze opleiding vergoed te krijgen.
MBO/HBO niveau of ervaringsdeskundige.

Bij voorkeur ervaring met fotografie en handmatige instellingen, fotobewerking (Photoshop, Lightroom en/of Camera RAW of vergelijkbaar).

Je bent in het bezit van eigen spiegelreflex camera of systeemcamera met onderwaterbehuizing en flitsers of bereid deze aan te schaffen.

Je beschikt over een laptop/desktop computer met de capaciteit om je foto’s op professionele wijze te bewerken en de daarvoor benodigde programma’s of bent bereid deze aan te schaffen.

Je bezit een ondernemersgeest, je deelt graag jouw kennis en ervaring en je bent perfectionistisch ingesteld. Bovenal verlang je ernaar om als ZZP’er een (full time of part time) eigen bedrijf te starten.
Opleiding Onderwaterfotograaf

Doorlooptijd en studiebelasting

Examen

De opleiding kent een unieke studie- en leerformule, in groepen van maximaal 3 deelnemers werken we gedurende 3 maanden, een totaal van 15 cursusdagen met elkaar samen. Daarnaast besteed je gemiddeld één dag per week aan oefeningen en opdrachten.De opleiding wordt afgerond met een examen bestaand uit een theoriegedeelte en een praktijkopdracht. Bij positief resultaat volgt een certificering en registratie als Wetpics Onderwaterfotograaf. Als er nog onvoldoende resultaat is behaald ontvangt de student een certificaat van deelname en een herkansing om kosteloos het examen opnieuw te doen. Dit is altijd maatwerk in overleg.
Opleiding Onderwaterfotograaf

Aanmelding Opleiding Onderwater Fotograaf

Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en klik de button ‘Aanmelden Gesprek’. Ik zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen voor een oriënterend gesprek. Als het van beide zijden goed voelt word je uitgenodigd tot deelname.

Of stuur een email naar info@wetpics.nl met je contactgegevens en een korte motivatie of een vraag.

Voor- en achternaam

Inhoud Opleiding Onderwaterfotograaf

Wil je meer weten over de inhoud van de opleiding en wat je allemaal gaat leren? Klik dan hier.

Wil je voorbeeld foto’s zien van wat je gaat doen? Kijk dan bij Ouder- en Kindzwemmen en Diplomazwemmen.

Locatie

De opleiding vindt plaats in Ede, Gelderland

Benieuwd wie jou op gaat leiden?

Klik hier

Opleiding Onderwater Fotograaf

Algemene Voorwaarden Wetpics Trainingen
Privacy Verklaring Wetpics Traingen
Klachtenregeling Wetpics Trainingen

Copyright protected.

Copyright beschermd.